VACATURE  ZING VRIJWILLIGER ZING CIRKEL SJONG!


Voor de Zing-Cirkel SJONG! in Lemmer ben ik op zoek naar lieve, betrokken en graag zingende vrijwilligers die buddy willen worden van iemand met dementie of geheugen problemen tijdens de Zing Cirkel. De Zing Cirkel vindt elke veertien dagen plaats op de dinsdagmiddag, uitgezonderd van de schoolvakanties.

 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

Jij geeft steun en begeleiding tijdens het zingen, en ontvangt daarvoor een workshop van mij volgens de methode van Zingen in de Zorg waar ik mee werk. Je herkent jezelf in deze woorden: vriendelijk, zacht en een geduldig karakter. Deze eigenschappen zijn essentieel voor dit werk. De Zing-Cirkel SJONG! in Lemmer zal in september 2024 starten en is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen en eventueel hun dierbaren.

ZINGEN ALS MIDDEL

Samen zingen is een fantastisch middel om beter contact te kunnen maken, het geheugen te activeren en ontspanning en plezier te geven. Zingen is bij de Zing-Cirkel niet het doel maar het middel. Het doel is een veilige en positief stimulerende omgeving te bieden en een steun te zijn voor de mensen met geheugenproblemen die komen zingen om hen te laten ervaren dat samen zingen daadwerkelijk een positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven bij mensen. Samen zingen geeft verbinding en de mogelijkheid voor nieuwe contacten.

 

REPERTOIRE

We bieden een zo breed mogelijk repertoire aan waar de deelnemers van de Zing Cirkel zich thuis bij kunnen voelen, of de mensen nou van klassieke-, opera-, kerk- of volksmuziek of jazz houden, we kijken samen naar het repertoire wat het mooiste aansluit.

 

TAKEN VAN DE ZING VRIJWILLIGER

Als ZING vrijwilliger heb je een aantal belangrijke taken die de Zing Cirkel tot een succes maken. Wat wordt er van je verwacht:

 

  • Samen zingen met een deelnemer/ster
  • Oog én oor hebben voor de behoeften van de mensen die komen zingen
  • Voor en na het zingen de tijd nemen om een praatje en contact te maken. Dit houdt soms ook in dat je iemands hand vasthoud of een arm om iemand heen slaat, iemand steunen als hij/zij emotioneel reageert.
  • Voor en na het zingen ben je bereid om koffie en thee uit te delen en te kijken welke mensen behoefte hebben aan een luisterend oor of geholpen moeten worden met hun jas als zij weer vertrekken.

 

Hier vind je informatie over de Zing Cirkel SJONG! voor de deelnemers en hun naasten, daarnaast kun je een video zien over de Zing Cirkel in Heiloo van mijn collega's Maartje en Sanne. Dit geeft een goed beeld hoe de sfeer kan zijn en hoe belangrijk jouw bijdrage als ZING vrijwilliger is. In de agenda vind je de planning van de Zing Cirkel SJONG! en meer praktische informatie.

 

Ik heb ongelooflijk veel zin om van de Zing Cirkel SJONG! een prachtig koor te maken met heel veel warmte en steun van jou: samen maken we er een geweldige middag van voor de mensen! Heb je vragen, neem gerust contact met mij op.

 

Ik kijk uit naar jouw aanmelding!