"ZINGEN IS DÉ JACKPOT VOOR HET BREIN


ZING CIRKEL SJONG!

Zing Cirkel SJONG! is een ruime kring van zingende mensen met dementie en andere geheugenproblemen, hun naasten, (opgeleide) vrijwilligers en professionals, onder leiding van mijzelf en begeleid door een pianist. Door samen te zingen ontstaat er volop plezier. Daardoor krijgen mensen weer verbinding met elkaar en met verloren geraakte mentale en fysieke vermogens.

 

 

WAT LEVERT SAMEN ZINGEN OP?

Activeert lichaam en geest

Verbetert de stemming

Herinneringen komen boven

Bevordert sociaal contact

Zorgt voor zingeving

Stimuleert de ontwikkeling

 

 

 Samen zingen maakt ook ons klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende hersengebieden. Mensen krijgen weer zelfvertrouwen en maken weer contact met hun omgeving. Ook komt er spanning vrij en gaat de positieve energie stromen.

De Zing Cirkel SJONG! wordt gegeven vanuit de BASE methodiek van Zingen in de Zorg.

 

 

Vanaf SEPTEMBER 2024 start de Zing Cirkel SJONG! in Lemmer.

Voor vragen of aanmelden mail of bel mij gerust.


 

'SJONG dan,

en smyt de finsters iepen!'

 

Uit Sjong dan - Janneke Warringa

 

 


In de onderstaande video geeft de Zing Cirkel in Heiloo van mijn collega's Maartje en Sanne een mooi beeld wat samen zingen doet voor mensen met dementie en geheugen problemen. Deze Zing-Cirkel bestaat al sinds begin 2017. De Zing Cirkel heeft al veel mensen geholpen om weer volop mee te doen, verhalen aan elkaar te vertellen en nieuwe contacten en vriendschappen op te bouwen. De deelnemers hebben weer vertrouwen in zichzelf  gekregen. Ze blijken nóóit te vergeten, dat ze die middag naar de Zing Cirkel gaan. Ook muziek van vroeger komt weer volop bij hen boven. Steeds vaker zingen ze ook thuis en luisteren ze naar hun favoriete muziek. Al vele deelnemers hebben hier de zachte kracht van samen zingen kunnen ervaren.

 


VRIJWILLIGER WORDEN ZING CIRKEL SJONG!

Wil jij mij helpen en vaste ZING vrijwilliger worden? Kijk dan hier eens wat het je kan geven en wat jouw aanwezigheid de mensen met geheugenproblemen kan brengen. De Zing Cirkels zijn voor een heel schooljaar gepland, Klik op agenda voor de planning '24/'25.

 

 

 

 

De Zing Cirkel SJONG! wordt mede mogelijk gemaakt door: